(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Čínský salát z hlávkového zelí
Potřebné ingredience
Bílé hlávkové zelí, cibule, sterilovaná červená kapie, houba "Jídašovo ucho", kmín, čínské koření, sůl, olej, citronová šťáva. Všechny suroviny dávám od oka.
Postup přípravy
Bílé zelí nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Necháme jen chviličku projít varem (asi 2 minuty). Poté slijeme. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli a dáme restovat na pánev. Když trochu zhnědne, přidáme najemno rozsekané houby (ty nejprve zalijeme vařící vodou a počkáme až změknou), pokrájenou kapii, kmín a čínské koření. Vše chviličku prohřejeme. Nakonec přidáme trošku citronové štávy a tuto směs smícháme se slitým zelím. Podle potřeby dosolíme. Necháme v chladu uležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé